Zdania w środowisku dietetycznym i kulturystycznym są na jego temat podzielone. Jak zresztą w większości przypadków dyskusji o skuteczności preparatów odchudzających, czy wpływających na rzeźbę i masę ciała. Kwas linolowy jest obecny w naszym jadłospisie w tłuszczach zwierzęcych. W jaki zatem sposób, zwiększając jego spożycie, możemy przyczynić się do pozytywnych zmian i redukcji tkanki tłuszczowej?
Naturalnie CLA występuje w mięsie zwierząt przeżuwających, mleku krowim oraz w nabiale z mleka zwierzęcego. Co ciekawe, jego największe stężenie znajduje się w mięsie kangura. Kwas linolowy czyni cuda w kwestii budowy tkanki tłuszczowej, zmieniając jej proporcje, a więc tkanki pasywnej do tkanki aktywnej. Wpływa to na szybszą skuteczność organizmu w spalaniu tkanki podczas dobrze prowadzonego treningu i, oczywiście, zdrowego trybu odżywiania i stylu życia.
Zażywając większą ilość CLA, jesteśmy w stanie szybko zredukować tkankę tłuszczową, a wzmocnić mięśniową. Kwas linolowy zwiększa termogenezę, co wpływa na szybkie spalanie tłuszczu, ogranicza także katabolizm i wzmacnia mięśnie.
Ostatnie wpisy
Most Used Categories
- Porady od El Rond (371)
- Porady sportowe od El Rondo (2)
- Pozycjonowanie stron (1)